Skolpojkens rum


När storebror började skolan så fick han göra om sitt rum med de färger som han ville ha (som godkändes av mig, förstås). Så ända sen dess har Kevin väntat på att det skall bli hans tur att göra samma sak. Han har nämligen aldrig gillat sitt beiga rum. Han ville ha blå, vilket förstås var den färgen som storebror hade innan vi målade hans grönt. Kanske hade varit enklare att bara ha dem och byta rum...


Både skolstarten och födelsedagen närmade sig med stormsteg, den ena var redan och den andra är om några dagar. Så det här fixandet blev kanske lite i sista minuten.
Men nu är det klart! Hans blåa rum med reseinspiration!

Vi utgick från blått, förstås. Hittade först tapeten, som jag tyckte var super och Kevin godkände. Tapeten tog vi med oss till affären och valde den blåa nyansen därifrån till målfärgen. Eller så var tanken, men Kevin tyckte den färgen var för ljus, så vi valde samma nyans men två steg mörkare. Snabbt gick det och bra blev det. Han hade nog helt rätt, den kalisblå nyansen som jag hade valt hade nog inte alls blivit lika bra.

Ny lampa, nya gardiner, ny matta, ja och ny säng också. Helst skulle alla möbler tydligen ha fått vara svarta. Men det får räcka med sängen för den här gången.

Mina barn har helt tydligt fått nog av mammas vitt och ljusa färger. Så när de själv får bestämma så blir det starka färger. Och hittills har det blivit riktigt bra!
 
Här kommer lite före och efter bilder!Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg