Trinidad

Trinidad är en av de vackraste städerna på Kuba! Pastellfärgade hus, kullerstensgator, röda tegeltak och det vackra Karibiska havet!Den vackra staden ligger vid den södra kusten i Provincen Sancti Spiritus i centrala Kuba. Staden som grundades av spanjorerna 1514 är ett av de bäst bevarade städerna i Karibien från tiden då sockerhandeln utgjorde huvudindustin i regionen. Nuförtiden är det nog turisterna som man lever på.


Från Varadero tar man sig enkelt hit med en guidadtur. Det är ganska långt så åker man bara över dagen så får man räkna med att det blir en lång dag! Men som tur har man den vackra naturen att beundra längs vägen o en o annan by som man kör igenom. Guiden hade också mycket intressant att berätta så egentligen blev det nog aldrig långtråkigt. På hemvägen är ju alla ändå så trötta så då passar det bra att ta en tupplur så orkar man med middagen sen.

Vi startade från hotellet redan innan 7 o med bara en paus så var vi framme i Trinidad strax före 11 o tillbaka till hotellet 18.30. Det blev nog mest att sitta i bussen, så hade man haft möjlighet till det så skulle man ha åkt på den två dagar långa turen. Då övernattar man i ett av de tre hotellen som finns uppe i bergen. Men de var fullbokade just då. Så det slutade med att vi tog en privattur hit också.Trinidads stadskärna och den närliggande sockerplantagedalen utsågs till världsarv av Unesco 1988. Stadens Hjärta är torget Plaza Mayor framför kyrkan Santisima Trinidad. Torget utgörs av fyra små inhängnade trädgårdar med vackra urnor och statyer. Till höger om kyrkan ligger en bred stentrappa, här hölls fornatiders slavauktioner.


Jag kunde nog ha spenderat en hel dag med att gå runt o fotografera. Det fanns så mycket vackert! Men vi hann med annat också. Vi besökte en mataffär, såg på när man tillverkade cigarrer, åt en god men mycket lång lunch (beställer man pomfritt (papa fritas) så får man vänta länge). 

Förutom lunchen så stannade vi också på den mysiga uteserveringen La Canchanchara. Här kan man ta en drink av den lokala drycken som stället är uppkallat efter. En canchanchara är en romdrink som serveras i en liten lerkopp komplett med en pinne att röra om den milda honungsklumpen som ligger i koppens botten. Underhållning i form av livemusik o en gubbe som rullade cigarrer fanns också. 


Efter den långa lunchen var vi redan tvungna att åka vidare. För vi skulle ännu hinna med att besöka Cienfuegos samma dag. Men berättar mera om den staden i ett senare inlägg.

När vi åkte så var jag nog inte alls klar med Trinidad. Fanns så mycket mera att se! Så om jag nån gång besöker Kuba igen så är denna stad ett klart göra om!


Kommentarer

 1. Måste åka till Kuba! Alltså färgerna och arkitekturen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kuba är nog värt att uppleva! :)

   Radera
 2. Jag kan inte få nog av den arkitekturen! :)

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg