Kuba med en bebis!

Det var inte bara en och två gånger som vi stötte på frågan "Varför åker man så långt på semester med en liten bebis?" O varför just till Kuba av alla ställen? Vårt svar då och nu
är "Varför inte!?" Bara för att de flesta inte gör så betyder ju inte att man inte kan göra så!
För det första så är det ju inte speciellt svårt att åka med en bebis. Så länge den får mat, torr blöja o sova när den vill o vara med sin familj så spelar det nu inte så stor roll var bebisen är. Åtminstone Colin så somnar när han blir trött o meddelar högt o tydligt när det är dax för mat. Då är det vår uppgift att fixa det åt honom. Men så länge man planerat allt bra i förväg så går det nog bra!

Att få mjölkflaskan värmd under långa bussresor o på flygfältet visades sig vara det svåraste. T.o.m. på Helsingfors flygfält saknade många av matställen en så simpel sak som en micro o i Kuba fanns det så klart ingen. Men det löste vi enkelt med att ta med varmvatten i termos o pulverersättning. På Havannas flygfält gick en halv liters termos med vatten igenom säkerhetskontrollen utan att nån ens blinkade. Ingen behövde ta nått fram ur väskorna. Hade nog tänkt spilla ur termosen innan men så hamnade väskan åt gubben o han gick före genom kontrollen o han slängde bara upp väskan med ca 1 liter vätska, iPader o annat. Ingen sade nått!

Flygresan både dit o tillbaka gick helt över förväntningarna. Colin hade inga besvär med varken uppstigning eller landning. Sov gott i sin korg gjorde han största delen av tiden. Fast det var lite kalt så en egen filt var nog bra att ha med. Babykorgen lönar sig nog att ta om man åker med en under 6 månader fast det kostar lite extra när man måste boka en speciell plats. Men så skönt att inte hela tiden behöva ha nån i famnen, speciellt när man äter. Korgen var precis åt Colin, fanns inte många cm över när han låg i den. Han var när vi kom tillbaka 69,5 cm o 8600g. Max vikten för korgen är 9kg! 
Han fick inga bivärkningar alls av extra vaccinet som han fick innan vi reste. Sjuk blev han heller inte under resan, ingen annan i familjen heller för den delen. Han fick bara bättre hud av värmen, inga torra ben mera (ja nu är de förstås torra igen efter nån vecka hemma)! Värmen o fukten gör bra!


Vad behövde vi då med o vad var onödigt?!

Ergobabyn var till stor hjälp speciellt på flygfältet när man har så mycket att bära på. Den hade vi inte klarat oss utan! En resevagn hade vi förstås också med, inget vi klarat oss utan det heller. Plus att man kan stoppa in en hel massa saker tillsammans med vagnen under flygresan. Kilon som då är bort ur väskan. Vi hade resesängen, två stora förpackningar blöjor, myggnät o paraply till vagnen o lite filtar o annat slängt in i vagnpåsen. 
Milton kallvatten steriliseringslådan o tabletter för tuttflaskorna, flaskvärmaren och vattenkokaren samt förstås all mat o blöjor som han behövde hörde till de nödvändiga som vi hade med. Fanns nog nå blöjor o nå mat att köpa i hotellets affär men vi talar om typ 3 paket av en typ av blöjor o nå enstaka matburkar. Vad som sen fanns i de lokala affärerna vet jag inte. Men för oss kändes det enklare att ta med allt istället för att stressa över om vi hittar mat åt honom eller ej. 

Resesängen den var nog onödig denna gång. Sängen som vi lånade från hotellet var helt ok. Så den sov han i. Men eget täcke, kudd o nå filtar att ha som spjälskydd hade vi med oss. Resesängen använde vi på stranden några gånger eftersom den också fungerar som UV-tält. Men som sagt den kunde vi nog ha lämnat hemma.

Vår bebis trivdes på resa!

Sand det var roligt, vattnet äckligt och kallt! Främmande människor var först skrämmande men redan andra veckan charmade vi hela personalen! Ingen skillnad vem som tog honom i famnen! Att få vara utan kläder var toppen. Förstås inte i solen men i skuggan.
Att resa med bebis är inte svårt! Det kräver bara mera planering! Skulle vi göra om det? O ja, när som helst! Nästa resa är redan under planering!!! :)
Kommentarer

Populära inlägg