Nyfiken på Albanien

Följer dagligen med freedomtravel-bloggen som just nu befinner sig i Albanien. Vi körde själv genom en del av landet förra sommaren o fick inte nån riktigt bra bild av stället. Dock så körde vi bara några 100km i landet o det regnade mesta delan av tiden! På kartan nedan kan man se hur vi körde den gången!


Nu när man tittar på deras bilder o läser om deras upplevelser så märker man att vi nog missade de vackraste platserna. Tror inte vi spenderade mera än en dag i hela landet o den regnade det. Vår navi lyckades irra in oss i centrum av Tirane o där var trafiken helt kaotisk. Gubbar på åsnor blandade med allt möjligt annat. Minns att vi var super arga o less på allt just då! O så stannade vi på lunchpaus vid en mycket brun flod. Det är vad jag minns av Albanien! Har lite på känn att det finns mera att se av landet! 
Tror nog att vi kommer att ge Albanien en chans till nån gång i framtiden! 







Ohridsjön besökte vi o den var fin. Liksom byarna runt omkring den! Dock gick vår rutt på den Makedoniska sidan av sjön, men kan tänka mig att den är lika vacker från Albaniska sidan!
O visst var det vackert när vi körde över bergen också. Svindlande små o branta vägar!



 Den lilla vackra staden Ohrid, ligger på östra sidan av sjön! 
Där traskade vi omkring en förmiddag! Hade själv velat se mera av staden men herrarna i familjen var av den åsikten att de traskar inte upp till nån gammal kyrka! Så vi stannade bara nån timme o körde sen vidare över bergen o in i Grekland. 





Pojkarna hade köpt kaptenshattar i Montenegro o de var kaptener i flera dagar efter det! 





Kommentarer

  1. Ja, det finns ju mer att se av Albanien! Roligt att vi har kunnat inspirera med vår blogg! Men också intressant att läsa om era erfarenheter. Vi har hört att det ska vara jobbigt att köra i Tirana, så vi undviker faktiskt det. Vi är vid Ohrid-sjön nu, ser jättefint ut och snart ska vi se mer! Än så länge är vi på den albanska sidan, men vi tänkte också ta oss över till Makedonien. Tack för länk till vår blogg förresten!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vår tanke var också att undvika centrum av Tirane, men missade motorvägen runt o hamnade mitt i. Det var nog mycket vädret som gjorde att vi inte riktigt föll för Abanien. Måste ge det en ny chans nån gång!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg