Halloween 2020 - Höstens skrämmande ljusglimt


Zombies, pumpor, skelett, spindlar, rysliga historier, skräckfilmer, maskerad och fest, roligt umgänge och god mat - det är Halloween förkortat till en mening!



Jag gillar Halloween, den kommer som en rolig ljusglimt i mitten av mörkret, då innan man kan sätta fram julen. Man får en orsak till fest och dekorationer! Till maskerad och roligt umgänge! Alla, från barn till vuxen, tycker ju om att klä ut sig. Ju skrämmande desto bättre. 

Vanligen så har vi dekorerat huset åtminstone en vecka innan själva Halloween. För det känns ju lite onödigt att plocka fram många lådor med pynt för en dag, så då blir det flera dagar istället. Men pga Åland resan så blev det lite kortare Halloween i huset i år.




Pumpor, de större hämtade jag från butiken, men de små köpte vi på Åland vid Pumpakorsningen (man hittar den med det namnet också på google maps) i äkta Halloween-anda. Sent på kvällen i regn och mörker! Men alla var så upprymda över alla små söta pumpor så ingen hade tid att vara skrämd. Vi hade nog inte ens märkt nått skrämmande, vi var så koncentrerade på våra pumpor.




När vi väl kom hem från Åland så satte vi igång med Halloween direkt. 
I år fick pojkarna göra sina egna pumpor. Jag och han minsta hjälptes åt förstås, för en vass kniv, en skarp pumpa och en 5-åring går inte ihop. Men det var helt hans design.




Och till Halloween hör förstås också en liten fest. En fest med folk som annars också träffas nästan dagligen och ingen med förkylningssymptomer förstås. 

Det är senaste halvåret har annars också varit tung för alla och speciellt för barnen, så Halloween-festen ville jag inte ta bort av dem. Efter julen och födelsedagarna så är den ju den mest efterlängtade festen.

Så i år så hade vi en Superman, en Obi-wan kenobi och en Davy Crockett. 




Lite tråkigt med en helt vanlig vit duk, tyckte jag. Fick en idé och hämtade ett vitt lakan och röd karamellfärg. Ja och de två av barnen som tillsammans med mig var villiga att kleta ner sina händer. Så gjorde vi oss en riktig Halloween-duk. 




Vi blev riktigt nöjda över resultatet! Och duken kan vi sen använda många år framåt, för tvätta den kan man ju inte. Och det kunde man inte med händerna heller märkte vi. Så vill man undvika att ha röda fingrar i en vecka så skall man använda handskar! 
Men som tur är så passade det ju bra in med "blodiga" händer på Halloween. 




Nu när barnen är större så kan man verkligen satsa på den där skrämmande kostymen. Super roligt! Innan så behövde man vara lite försiktig så att ingen blev skrämd på riktigt. 




Jag blir sen väldigt snabbt nog less på alla dekorationer när själva festen eller den riktiga dagen är över, samma med andra högtider. Så efter en vecka med nät som man fastnar i här och var så känns det riktigt bra att plocka bort allt och ställa upp dem på vinden i väntan på nästa år. 

Nu kan det dock hända att de första juldekorationerna snart börjar smyga fram.




Kommentarer

Populära inlägg