En längre helg på Åland i dessa tider

 

Ja i dessa tider så kan man verkligen inte ta förgivet att man skall komma iväg på nån resa överhuvudtaget, inte ens inom landet. Vi velade fram och tillbaka ganska många gånger och det slutade med att vi fick förstöra överraskningsmomentet i festen för att försäkra oss om att det var ok att vi kom. Sen så bestämde vi oss för att åka. 




Vi bilade ner till Åbo förstås och då behöver man ju inte stanna nånstans där det finns folk om man inte vill. Vi stannade nog och åt. Men i dagens läge så vet nog alla hur man skall uppföra sig med handtvätt, munskydd och avstånd så inga problem där.

I Åbo hade vi en liten stund över innan båten gick och vi hann precis smita in på gården till Åbo slott innan de stängde för kvällen. Blev några snabba bilder bara, fast jag nog väldigt gärna gått in. Många år sen jag varit inne där senast. 

Alltid lika vackra Åbo slott! 




På båten var det lugnt. Butikerna öppna bara ett par timmar och bara ett få tal matställen var öppna. Vi åkte ju en torsdag kväll så det var verkligen ingen trängsel nånstans. Största delen av tiden så spenderade vi nog ändå i hytten, mycket eftersom det var sent på kvällen och alla var trötta. 

Båten anländer till Långnäs lite före 1 på natten och med barn så är detta ju inte ideal. Så nästa gång så kommer vi nog att ta dagsbåten, då kommer man lagom fram till kvällen istället. Men den här gången var det kvällsbåten som gällde pga jobb och lediga dagar och allt sånt som som vanligt är ett hinder för allt roligt. Som tur är så var det bara 5 minuter att köra från Långnäs hamn till vår hyrda villa. Vilket i regn och mörker var precis lagom för den natten. 

Så vi kom fram i mörker och regn och inget ställe visar sig ju super i det skenet. Sen skulle det delas upp rum och bäddas, men till slut så kom vi oss nog i säng. 

På morgonen såg det strax bättre ut!




Fick redan en del frågor om vad vi tyckte om Villa Kommodor så det blir nog ett eget inlägg om villan i nått skede. 

Vi vaknade alltså upp till en ganska fin soluppgång på fredag morgon och jag var super glad över att jag inte hade jobbdag. Hade lite tänkt att jag kunde jobba den dagen också, som vissa i gruppen gjorde, men så bestämde jag mig ändå för en ledig dag. Vilket var ett väldigt klokt val. Nu kunde jag och Colin istället ge oss iväg till Mariehamn och hitta på nått roligt. 

Vädret var inte riktigt på vår sida den här helgen. Det blåste en hel del och de minuterna solen visade sig så var väldigt lätt räknade. Så vi åkte till Mariebad istället och tog en snabb promenad i Sjökvarteret. Men först blev det lunch innen i centrum.  




Lika vackert som alltid i Sjökvarteret, trots att det blåste väldigt mycket. 
Colin hade bråttom till Mariebad och gick bara med på ett par bilder. Hann knappt runt första hörn så var han redan klar. "Två bilder var det, nu åker vi!" Jag hann nog med några fler än så ändå. 




Lite mera folk på Mariebad än vad jag hade tänkt mig. Mycket äldre folk och barnfamiljer, men nå trångt blev det ju verkligen inte.




Skruttiga som russin efter flera timmars badande så åkte vi och mötte upp de andra för lite matshopping inför festen dagen efter. 
Lite dåliga på att använda masker var de nog ålänningarna och man blev nog stirrad på när man kom med sin mask. Lite som det var här också ännu för nå veckor sedan. Snabbt vande vi oss med att ta på den där masken här. 

Resten av kvällen fixade vi med bakandet och dekorationerna och fotograferade den vackra omgivningen runt Villa Kommodor. 




Lördag var Babyshower dag. Folk anlände redan på fredagkväll och resten på lördagmorgon. Ja inga stora mängder människor, men några av syrrans vänner och arbetskompisar. Vill man läsa mera om babyshowern så kan man göra det i ett tidigare inlägg här

Colin som ville med för att leka med Lily fick hela lördagen och söndagförmiddag för detta. Trots att de inte ser varandra så ofta och att Colin mest pratar finska så fungerar det jätte bra för dem. 




Resten av tiden så hängde vi ju med syrran och hennes familj förstås. 

Nästa gång vi syns ja då är det jul och då är de ju en mera att hälsa på. Tanken är att vi firar jul på Åland i år hela stora familjen. Hotellet eller stallet är bokat (ni får höra mera senare) men båtbiljetterna är ännu inte fixade, väntar nog lite ännu med det. Men alla håller vi tummarna för at världen ser ut så att man kan åka dit på jul!





Båten hem åkte på söndag eftermiddag. På den båten var det kanske lite mera folk än på torsdagkväll, men verkligen ingen trängsel. Trots att det var dag så hade vi ändå hytt, där de flesta av oss hängde största delen av resan. Men Colin och jag hittade ett större lekrum där det inte var nån annan, så vi spelade pingis och fotboll och annat roligt i en lång stund. Så han var lagom trött när båten anlände till Åbo hamn på kvällen. Tror han somnade innan vi kört ur Åbo och sov sen hela natten och vaknade upp i egen säng på måndagmorgon. 

Tur att vi åkte i allafall, för det var super roligt och gick hur bra som helst trots allt. 

Kommentarer

Populära inlägg