Villan i höstskrud och lite stormskador

 Hösten är vacker och härlig! Jo det tycker jag verkligen. Men jag gillar bara de där några få veckorna när det lyser så där vackert om alla buskar och träd. Ruskan som vi kallar det. Råkar det ännu vara sol och lite lagom värme också så är det ju super. Sen när löven fallit och det börjar regna då hade hösten gärna fått övergå till vintern för min del. 




Vi hade några veckors paus med villan i september. Det var dåligt väder, ja storm t.o.m. en vecka. Sen var det kalas och annat som gjorde att det inte blev nå villa. Men de två senaste veckosluten så har vi varit ut igen.

Skönt att vara här ute, men nog känner man att det börjar bli kallt. Dax att dra på extra tjocka kläder inför båtresan igen!

Vi hade nog jätte tur med vädret de här senaste veckoslutet, så man kunde vara ute. Vilket är lite av ett måste om man skall komma hit. Man vill inte sitta instäng i två små stugor när det regnar, det blir snabbt för trångt med så här många personer och djur. Så lovas det regn så stannar vi hellre hemma. 




Mysiga film-kvällar hann vi ha flera den här hösten. Visst är det för härligt att få krypa upp i soffan med en sprakande brasa och nått gott att äta! Att man sen inte kan hitta en film som intresserar alla nå mera gör inte så mycket. 



Vi hade som sagt en ordentlig storm här i trakten för nå veckor sedan. Hemma märkte vi knappt av den men på villan så hade det hänt saker. Studsmattan hade igen fått sig en törn. Den var fast bunden den här gången så den flög åtminstone inte iväg. Men lite ihop tryckt blev den. 

Vi har också haft ett pressustall som förvaringsplats för lite större saker och den hade ju förstås blåst iväg och förstört en av supbrädorna på samma gång. Men helt otroligt nog så verkade inget som var in i tältet ha blåst iväg. Vi kunde ju ha fått jaga saker runt hela skogen. 

Så det kunde ju gått värre! 



Två vackra månskens nätter och underbara soluppgångar fick vi det senaste veckoslutet. Över havet så ser man allt så mycket bättre! 

Månen den lyckades jag inte få nån bra bild på. Men det blir ofta så när man ger sig ut snabbt, utan jacka och strax innan man skall gå och lägga sig. Barnen fryser och tröttnar väldigt snabbt, men vill ändå inte gå ensamma tillbaka i mörkret. Själv hade man kanske behövt lite fler minuter till att testa fram en bra bild. Så då blir det som det blir. 

Då är det betydligt enklare att fotografera soluppgången! 




Älskar att se solen gå upp här!



Denna senaste helg kom nog att vara den sista för i år här ute. Det mesta packades ihop och bort redan nu. Vi tog hem alla kläder och saker som inte skall stanna här över vintern. Maten plockades bort, förutom kaffet, för det måste ju finnas för säkerhets skull. 

Men ännu måst vi åka ut och bomma igen ordentligt, tömma vatten och annat nödvändigt innan vintern kommer. 




Kommentarer

Populära inlägg