GitGit vattenfall


Bali har många fina vattenfall. Tyvärr så varken hinner eller kan vi besöka alla, men en av dem prickade vi in idag.Gitgit vattenfall ligger i närheten av tvillingsjöarna i mitten av Bali. Från Lovina var det ca en timmes körning, från södra Bali betydligt längre. Här kan man egentligen se tre olika vattenfall, två lite mindre o så den stora. Parkera kan man uppe vid vägen och en lokalguide följer en ner till fallen, så man behöver inte annat än traska efter. Ingen svår sträcka att gå och dessutom väldigt vacker. 15 minuters vandring, jag med min sjuka fot klarade det galant. Colin däremot behövde inte ens gå, för guiden bar honom hela vägen. Tala om service! Och som betalning ville han bara ha en frivillig donation till den lokala skolan. Människorna på den här ön är så vänliga, raka motsatsen till Mauritius. Genom tropisk skog och risfält, förbi försäljare och deras barn, trappor och stigar, några broar och till slut kan man slänga sig ut i vattnet bredvid fallet. Vackert!
Ja sen kan man bokstavligen slänga sig ut i vattnet!
Vissa gissade att hon faller redan i början och hamnar i gruset, vissa att hon slår i bergsväggen bakom... men se det gick hur bra som helst och två gånger t.o.m. 
Efter det svalkande doppet måste man tyvärr traska upp till bilen igen. Med det resultatet att man är lika svettig och varm som innan doppet. Men just där och då så svalkade det fint.
Gitgit tvillingsfallen var vårt första stop för dagen. Efter det körde vi upp mot sjöarna och såg en del tempel. Men det får ni höra om senare.Kommentarer

  1. Så fint och kul att läsa! Hoppas ni får en bra tid på Bali. :

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :) Hittills har vi haft en väldigt bra resa och ännu är det mycket kvar.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg