En första glimt av Bali


Varmt och fuktigt, smutsigt men vackert, konstiga ljud och rikt djurliv, känns bekant, lite som att vara tillbaka på Mauritius men ändå inte. För här är människorna vänliga mot turister. Mycket samma men också mycket olikt.Blir ett kortare inlägg nu denna morgon, för efter ett par dygn med bara några timmars sömn så prioriterade jag en 10 timmars natt istället för att gå upp o blogga. Men en lite uppdatering skall ni få.

Resan hit var tung men också lätt. Lätt eftersom inget gick fel och ingen kastade upp. Båda flygen var i förtid och båda bilarna väntade på fältet när vi anlände till Denpassar. Bara att söka efter två skyltar med Laxström på i det väldiga havet av namnskyltar. Där fanns de, precis som de skulle!

Varför två? Jo en större transport för väskor och oss o en hyrbil som gubben körde. Tror inte att vi så lätt själva hade lyckats hitta över hela ön i mörkret till villan på norra kusten. Det tog nämligen 3 timmar att köra över berget, längs inte så stora vägar, med ganska sparsamt av skyltning. Men nu fick han bara köra efter oss hela vägen, inte så lätt det heller i den trafiken men han tappades inte bort. Dock var det inte pga vägen som vi valde transport också förutom hyrbil. Utan för att hyrbilen nog rymmer oss men inte allt bagage. 

Så efter 7 timmar i bilen, 6 timmar i flyg först till Doho, sen 10 timmar med flyg till Denpassar och 3 timmar i bil anlände vi äntligen till Villa Beranda. Där väntade en portvakt som släpte in oss och en välkomst middag som vår duktiga hushållerska hade fixat åt oss. Klockan var nu 3 på natten på Bali, vilket betyder att det bara blev några timmars sömn innan det var dax att slänga sig i poolen. 
Vi vaknade upp till ett strålande solsken och doften av nygräddade plättar. Kan en första dag på Bali börja bättre!?


Kommentarer

  1. Härligt! Ha det fortsatt fint!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det ska vi. Bali blir härligare för varje dag o varje ny upptäckt man gör.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg