LillaJulVet ni när man väntat på nått jääääte länge och sen är det den dagen o så är man så nervös o spänd att man bara blir otrevlig mot andra?!


Så har speciella högtider en tendens att bli. Barnen väntar och längtar och sen är de för spända o oroliga när dagen kommer. Vilket förstås bara resulterar i onödigt bråk och gnabb. Som förälder borde man ju försöka undvika dessa situationer. Hitta på nått extra roligt mellan allt annat program, nått som får dem o glömma att det är spännande. Men vissa dagar bara orkar man inte med ännu nått extra när man redan fixat en hel massa inför dagen. 

Så dagen kanske inte blev så där lugn och mysig som jag hade hoppats. Fast, let´s face it, när blir den nånsin så hemma hos oss. Lillajulen blev bara, mycket likt oss.
I år fick vi in den riktiga granen redan till lillajul. Ifjol inföll lillajul för tidigt och varuhuset hade inte hunnit få in sina ädelgranar ännu. Men i år hade de. Dock så har ju detta varuhus slutat i vår stad så det blev en lite längre gran-hämtan-tripp för gubben och pojkarna i fredags. Men de, alltså pojkarna,  tyckte bara att det var roligt med en utflykt med pappa. Så vi fick vår gran och den blev super fin när alla hjälptes åt att klä den.

Och så till de som undrar varför man kör ca 200 km efter en gran...jo för att vi inte vill ha en plast och för att vi vill ha in granen hela december. En vanlig gran barrar ju redan samma dag du tar in den, medan denna står hur bra som helst hela månaden.
Tidigare var orsaken att Romeo inte tålde den vanliga granen, ögonen började rinna. Men nå mera har han inte detta problem. Han växte ifrån alla sina pollenallergier.
Men dessa ädelgranar är ju så mycket vackrare också! Så därför skaffade vi en sånn även i år, fast det blev lite omväg för att hämta den. Men kanske det finns nån annan som säljer ädelgranar här i trakten också än det varuhus som slutat? Vet nån får man gärna upplysa oss för vi har åtminstone inte hittat. 
För barnen är ju lillajultomten förstås det viktigaste med lilljul. De äldre har nog räknat ut hur det går till, men ändå är det ju lite spännande för Vad om, tänk om det ändå finns en tomte?..

Stövlar och brev sätts ut i hallen, spända väntar man på när nått skall ske och förstås precis när man inte är i hallen så smäller det i dörren. Typiskt, man missade tomten också i år!
Så är breven borta och man fick några små paket istället. 

Så granen inne, god mat och lillajultomten hittade oss.
En mycket traditionell lillajul i år!


Glad Lillajul från oss!


Kommentarer

Populära inlägg