BelemÄr stadsdelen där Lissabons mest berömda landmärken ligger!
För att ta sig till Belem från centrum av Lissabon kan man ta spårvagnen från Praco do Comércio-tårget. Resan räcker ca 30 minuter och man kan räkna med att det är trångt. En sittplats kunde man nog bara drömma om. 2,90€ kostar en enkel resa med spårvagn överallt i Lissabon, men vill man komma billigare undan kan man skaffa ett 24h kort för ca. 6€. Med den kan man också använda metron och de gamla hissarna som finns på två ställen. Lönar sig konstaterade vi. För fast vi gick mellan 10-14 km varje dag så blir det nog att man använder nått färdmedel också varje dag. 


Så på lördag morgon tog vi spårvagnen ut till Belem. Nr 15 går ut dit. Vi var tidigt ute för att inte behöva köa nån längre tid. Först köade vi till spårvagnen, som blev helt överfull och man kunde knappt röra sig. Men vi var framme vid Mosteiro dos Jerónimos klostret redan 9.30 och stället öppnade 10. I bra tid alltså, men vi var verkligen inte först i kö då heller.
 Otroliga mängder turister i den här staden fast det borde vara lågsäsong.
Så efter ca en timmes köande och 10€ i inträde så kom man in i klostret. 
Mosteiro dos Jerónimos är ett av världarven och troligen Lissabons viktigaste sevärdhet. Klostret grundades för att fira Vasco da Gamas upptäckt av sjövägen till Indien och uppfördes under åren 1501-72. 
Mycket vacker byggnad, som verkligen är värt ett besök. Kanske inte värt många timmars köande, men 1 timme var det nog värt. 
Strax intill klostret hittar man de två andra viktiga sevärdheterna i området: Torre de Belem och Padrão dos Descobrimentos.
Dessa nöjde vi oss med att titta på från utsidan. Man kan ju inte köa hela dagen heller.
Fin stadsdel detta också och har man några timmar ännu överlopps och vill sätta dem på att stå i kö så skall man ta sig till Pasteis de Belem konditoriet och köpa en av deras berömdheter. Alla man mötte hade en påse från detta ställe i handen, men när vi såg kön utanför så konstaterade vi snabbt "så goda kan de inte vara". Kanske vi hade fel?!

   

Kommentarer

  1. Coola byggnader! Jag tror att vi behöver åka till Lissabon en gång till ... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja där finns verkligen sååå mycket fint att se! Tre dagar var allt för kort tid.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg