Julafton
Vi började julafton tidigt som vanligt. Gubben springer och kollar skinkan var o varannan timme o min rygg låter inte mig sova. Så vi var uppe redan innan barnen i år. Men före 7 stiger nog den första av dem också upp och då är det bara att väcka resten också. Annars öppnar den första ensam alla överraskningspaket!
För tomten han brukar hinna till oss ett varv på morgonen också. I år hade han med sig lite sysselsättning för morgonen. Gymnastikringar! O för en gångs skull var detta också färdigt genom tänkt o fästena var redan färdigt borrade i taket. 
Men först en ordentlig frukost, om man kanske skulle bli utan mat resten av dagen. 
På julafton?!, visst!
Sen iväg på jullunch och väl hemma igen blev det lite väntan på folket och på dagens huvudperson!
Först lite cool väntan...

 


Sen inföll hysterin!
Sen äntligen visar han sig!
Viktigaste paketen först!
Nå nej, jag fick inte så många! 
Den här han gillade paketen, tomten och allt! 
"Go jul"
Sen följde en halv timme av flygande-paket-kaos. Tomten skulle sitta flera timmar hos oss om han själv blev tvungen att dela ut alla, så han brukar få hjälp. Massor av hjälp och paketen flyger hit o dit! För tomten han vill ju också själv hinna med och öppna sina egna paket sen.
Sen lite kaffe på så att man inte hinner bli hungrig!
Julfriden ja den brukar infalla först på juldagen, när man i lugn o ro får spendera dagen med familjen. Leka, prata och äta lite till! 

Men i år kunde jag dock konstatera att julafton inte var så stressig som den brukar. Tror vi har kört detta koncept så många år nu, så man börjar ha vanan inne. Man vet hur och vad som bör göras och förberedas. Som t.ex. att plocka fram alla slags verktyg och batterier färdigt på bordet, för de behövs för att lossa och sätta igång alla leksak. 


Som vanligt blev det en mycket trevlig julafton...men jag gillar juldagen bättre!Kommentarer

Populära inlägg