Vad skall han heta?


Svårt det här med namn den här gången! Med Romeo o Kevin hade vi alla namn klara redan när de föddes. Tre namn o två av dem namn som går i släkten. Ett från varsitt släkte förstås. 
Colin skall han ju heta. Det har varit klart redan länge. Ett namn som jag tycker om, som inte är så vanligt och som fungerar utanför vårt and också. 
Men vad annat??? 
Från gubbens släkt finns det egentligen bara ett namn kvar att välja o namnet finns också i Björklunds släkte. Så det blir bra. Men ett till o de borde ju fungera tillsammans också! Men vad göra när namnen som är kvar är i stil med Göran, Manasse o Otto. Vill inte ha ett finskt namn heller så då faller båda våra mammors släktleden bort, Väinö, Veikko osv. 

Egentligen är det ju ingen panik med namnet ännu. Vi kommer ju inte att ha namnfest förrän i slutet av november. Men för att kunna förbereda festtalet o för annat staff till festen behövs ett namn. 

Så skrev ner några kombinationer på papper. Så nu finns det tre namn kombinationer att välja mellan. 
Tidigare har vi haft de två andra namnen som hemlighet ända till festen. Så blir det nog också denna gång! 
Så mamma, du får nog snällt vänta!Kommentarer

  1. Är det bara i Sverige man har flera namn, eller har man det utomlands också? Jag har två namn och tilltalsnamnet är det andra. Det gör att kag alltid kallas fel namn på sjukhus, campingar, hos myndigheter och överallt. Jag är ju van, men jag skulle hellre slippa det....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Här kan man ha upp till tre namn. Åtminstone inom Norden tror jag det är mycket vanligt att man har flera än ett namn. De flesta använder ju sitt första namn som tilltalsnamn, så kan tänka mig att gör man nått annat så blir det just krångligt.

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg