Flyga

Ett plan nere igen, tycker det skett lite ofta de senaste åren. Inte roligt när man planerar resa o inte riktigt tycker om att flyga. Flyger jag ensam så är det inte så farligt men när hela familjen är med då känns det inte alls så bra. Var tidigare inte alls rädd men några turer med ett mycket litet plan mellan Stockholm o Storuman ändrade nog det. Alltid mycket vingligt o turbulens o en gång kastades planet neråt o tanterna skrek. Sen dess har det inte varit så roligt o när barnen föddes blev det ju ännu värre. De har ju inte själv valt att sätta sig i planet utan det har ju vi som föräldrar gjort.
Vi tycker ju om att resa så det blir ju flyg ibland. Pojkarna gillar inte heller att flyga o mycket också pga det så åker vi husbil om möjligt. Tidigare var det för att de mådde dåligt o fick sjuka öron men nu är Romeos största rädsla att planet skall störta. Det första han frågade när Kuba kom på tal var om man måste flyga dit. O så blev det långa diskussioner om planet skulle falla o dör man då osv. Det skulle aldrig falla mig in att ljuga o säga att så aldrig kan ske, för det kan det ju. O det hände dagen efter vår diskussion. Så hos oss undviker vi nyheter för tillfälle, han behöver inte bli mera rädd. Hoppas det inte kommer på tal i förskolan heller.

Resa kommer vi ju att göra så mycket som möjligt! O väl framme så vet man ju att barnen också njuter av värmen o allt man får uppleva!


Kommentarer

  1. Fortfarande är det nog betydligt säkrare att flyga än åka bil. Men känslan av maktlöshet uppe i luften är obehaglig. Jag är inte heller jätteförtjust i att flyga, men jag tänker ändå inte sluta med det!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis så tänker jag också men det blir mera obehagligt när man vet att barnen också är rädda. Men resa kommer vi ju att göra ändå!

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg