Bästa resemålet

Eftersom detta nu skulle vara en reseblogg så kommer här ett inlägg om det som jag tycker är den bästa platsen som vi besökt. Jani var på vissa punkter inte av samma åsikt.

Mexico är bäst!
 O inte bara för att vi gifte oss där, men det är klart det gör ju platsen lite extra för oss. 
Vi bodde i Playa del Carmen på RiuTeguila. O det var december 2007.
Helt ok hotell, men som vanligt när man åker med nån finsk resebyrå så får man rummen längst bort med utsikt över en vägg. I vårt fall dock ett staket, men huset längst bort. Dessa trevliga krabater besökte oss varje dag. Nån trevlig granne i våningen över (som inte fick in dem på balkongen) matade dem hela tiden. Så rummen var nu sådär, men resten av området var bra. 
Maten var super. Guacamolen perfekt.


Poolområdet var fint. Om där fanns nån barnpool kommer jag inte ihåg, var inget som man brydde sig om ännu då. Trillingarna var så stora så de klarade av den stora poolen! :)


Stranden var inte så super. För det första var den ganska långt borta, men transport fanns. 
En hurrikan hade sköljt bort största delen av stranden o de försökte nu desperat behålla resten med hjälp av sandsäckar som var placerade i vattnet. Fast dom försökt använda säckar i samma färg som sanden så fungerade det nog inte. Man kan inte kalla denna strand vacker. Men den stranden där vi gifte oss, den var vacker. Inga spår av hurrikanen där.


 Det privata sjukhuset i Playa del Carmen var också helt ok. Besökte det två gånger under resan. Först o ta blodproven som behövdes för att vi skulle få gifta oss o sen pga kramper i magen. Eftersom jag nu var gravid så ville man ju kolla upp det. Där på sjukhuset, dagen före vårt bröllop, fick vi veta att vi skulle få en liten son! :)

Ännu under början av resan syntes ingen mage, men sen andra veckan blev den synlig. Var rädd att klänningen inte skulle gå på mera. 


Fanns en massa att se o göra. 
En dag var vi o besökte Chichén Itzá o en cenote. 
Mäktig plats! 
Tog flera timmar att åka dit från Playa del Carmen, men det var det nog värt. Stannade på flera olika shoppingplatser på vägen gjorde vi också. Så souvenirer fick vi nog med oss hem. Speciellt den stora sombreron var ett mycket nödvändigt inköp...


Så var vi o snorklade. 
Fanns nog en hel del fina fiskar att se.


 En djurpark besökte vi också! 
Inget stort ställe, men ett bra ställe att besöka med barnen. Man fick röra bl.a. ormar, sköldpaddor, apor, krokodiler o ödlor. Bacillskräck som jag hade, så vågade jag inte röra ett ända djur.


Badade med delfiner gjorde vi också! Det var dyrt, men roligt. O när man var gravid så fick man inte göra "foot-push-saken" alls. Vilket var lite tråkigt. Men de andra tyckte det var super o ingen tappade byxorna! :)


Geologerna besökte förstås en grotta. 
 Fin liten grotta!
Kommer inte ihåg vad den hette, men den var ingen stor turistattraktion.


Så Mexico rekommenderar jag verkligen!
Vi hade soligt o varmt största delen av tiden. Nå regnskurar kom ibland, men inga långa stunder. Ända dagen då det var lite mulet var förstås bröllopsdagen. Så nån vacker solnedgång fick vi inte uppleva. Bröllopet var på kvällen så hade det varit soligt så hade solen gått ner just när seremonin slutat, men så blev det ju då inte.  
Men allt annat var perfekt, hade nog verkligen tur när vi valde bröllops planeraren. Shannon var super!


Blev ett maraton inlägg det här! :)

Kommentarer

  1. Ser verkligen jättefint ut på bilderna! Har två kollegor som ska dit i vinter, börjar kanske bli populärt :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg