Långa jobbdagar blev det igen


Igen på tåget, för tillfället rullandes norrut, alltså hem. Ett proppfullt tåg, med absolut inget lugn och ro. Därför väljer jag alltid "arbetsrummen" om det är möjligt. Där det är lugnt och skönt och man har ens en liten chans att få nått vettigt gjort. 






Blev två dagar i huvudstaden den här veckan. Från måndag eftermiddag till onsdagkväll. En dag med workshop och middag och en dag i fält. Och nu hem.

Workshopen så intressant som den kunde bli. Efteråt sightseeing bland Aalto universitetets byggnader för att visa vår Australiensiska gäst finsk arkitektur.




Middag på Fat Lizard i Otaniemi. God mat och bra egentillverkad öl. Enkelt att ta sig till när metrostationen är på andra sidan gatan. Att det oftast blir den när det vankas middag från jobbet beror ju på att den ligger inom gångavstånd från Esbo kontoret. Och på att den är bra förstås. Priserna är heller inte skyhöga så på alla sätt ett bra val.




Kopparnäs igen är ett säkert val när man vill visa nån vacker och intressant geologi. Det är också en vacker utflyktplats fast man inte är så intresserad av stenarna. Bra grillplatser finns det också och utedass som man faktiskt kan använda. Att det alltid är mulet när jag kommer hit är ju lite synd. Men vi slapp regnet åtminstone. 




Och nu super trött, men ännu två timmar på tåget, matshopping och 30 min hem med bil. Ja runt 22 skall man väl nog vara hemma.


Kommentarer

Populära inlägg