Höstlovet


Hösten närmar sig och därmed höstlovet! Vad tänker ni göra? Ta det lugnt hemma och njuta av hösten? Eller åka bort nånstans? 

Valetta

Efter den här hösten så hade kanske några lediga dagar bara hemma varit en ide. Men vår resa är bokad sedan en tid tillbaka, så "tyvärr" blir det en resa på höstlovet. Men den här gången var valet inte helt lätt. 

Vart man åker beror ju förstås lite på hur långt lov barnen har också. Har man en hel härlig vecka så hinner man ju hur långt som helst. Men vår skola har traditionellt bara 2 dagar + veckoslutet. Så då har man egentligen bara 4 dagar att använda och då kommer man ju inte så långt.

Det som blev vårt första alternativ var en veckas all inklusive på Mallorca. Satt på terrassen till det andra boendet i Sri Lanka, boendet som inte alls motsvarade det som vi hade bokat, och tyckte allmänt synd om mig själv. Barnen skulle ha frukost och det var en hel del fixande med maten och allt den dagen. Och så ploppade det upp ett all inklusive hotell, mycket förmånligt, för höstlovsveckan på Mallorca där jag aldrig varit och just där och då lät det som paradiset. Ja låter absurt nu efter när man tänker att man ju satt på en terrass på Sri lanka och utsikten var helt magisk.

Men det var ju huset vi var besvikna på och inte utsikten.

Så Mallorca blev bokat. Men sen är det ju lite en fråga om vädret också, slutet av oktober kan ju vara super varmt, men det behöver verkligen inte det. Och åker man på en solsemester så vill man ju att det säkert skall vara varmt. Så fast en vecka på Mallorca lockade så bokade jag av detta alternativ senare. Mallorca får bli en annan gång. 

Men egentligen så passar ju vilken som Medelhavs ö som resemål ännu i oktober, om man inte absolut behöver bada hela dagen. Och betydligt billigare hittar man ju både flyg och hotell i oktober när turistsäsongen är över. 

Men har man som vi bara 4 dagar ledigt så är en längre cityweekend kanske en ide.

Rom erbjuder ju både värme och mycket att se. Colosseum är ju förstås ett måste, Vatikanen lika så. Ensam som turist är man nog knappast i oktober heller men troligen är det lite bättre än när vi var där i början av juli. Men trots det så gillade jag staden. Ja den var kanske lite för stor för min smak men väl i den gamla delen så går det ju bra att gå mellan de olika kända sevärdheterna. Vi började vid Colosseum och traskade upp till Vatikanen, blev några km, men vi såg en hel del av det ville. Och när man bara går omkring så stöter man ju ibland, ja nästan, på nån pärla som man inte väntat sig.




Dublin blev en stor favorit när vi var där förra höstlovet jag och de äldre pojkarna. Mycket att se och helt ok väder. Inte kanske varmt, men inte frös man ihjäl heller med jacka och byxor. Regna gjorde det ju ibland, det är ju Irland. Men mycket att se fanns det och vi gjorde också en dagtrip till Belfast och besökte Titanic museet. Super coolt tyckte pojkarna.




Lissabon bjuder ju verkligen på mycket att se och vädret håller i sig så gott som året runt. Vi var där i december och det gick jätte bra att vara utan jacka mitt på dagen. Lissabon med sina små mysiga spårvagnar, massor av museum och vackra byggnader fick top poäng av mig. Lite minus för att det var väldigt dyrt och för att folket, de som på riktigt bor där, är ganska trötta på turisterna och det märktes nog ibland.




Ja alla städer har ju sin charm och vilken man väljer beror ju på vad man är ute efter.

Så vi med våra 4 dagars semester valde en cityweekend för vårt höstlov, precis som de två senaste åren också. Med det undantaget att nu får de två sista i familjen också komma med. Hittills har höstlovet varit resor för mig och de två äldre pojkarna. Vi flyger nu till Barcelona och förlänger lovet med en dag, så att det blir 5 dagar, då tror jag det blir helt ok. Två hela dagar i Barcelona, en dag för en liten roadtrip och två resedagar. Så kommer vårt höstlov att se ut!



Kommentarer

Populära inlägg