Ett kalas och ca 20 barn


Det blir bara svårare och svårare för varje år, för de blir ju äldre och snabbare och livligare, att ordna ett bra barnkalas alltså. Först räckte det med fiskdamm och ett bord fullt av godis, resten tog de hand om själva. Låter man dem nu löpa fritt och fixa det själv så har man en grupp brottningsmatch på studsmattan. 





Vi pratar alltså 9 års kalas! Tidigare år har han valt att bara bjuda pojkarna, så det har varit 7-8 pojkar på kalasen. Men nu var det hela klassen som gällde och det blev då strax 21 barn. Men jo varför inte, hans bror har ju i alla år haft hela klassen bjuden. Men snälla låt det vara bra väder, var nog min första tanke!




Men att bara stå på gården är ju lite tråkigt också så när vi fick möjligheten att hyra lite andra saker, så gjorde vi det av Tivoli Alfred. Att vi sen också har två studsmattor på gården beror på att den ena är påväg till villan och att den dök upp lagom till kalaset. Så vi passade på att sätta upp också den. Så det blev mycket studs ikväll. Och tack och lov så klarade vi oss nästan helskinnade genom kvällen. En vurpa ner från studsmattan blev det, kunde ha slutat dåligt, men nu klarade han sig med skrapor i ansiktet. Så man drar nog en lättnads suck sen när det är över.




Man vet ju aldrig med vädret, och i veckan har prognosen visat allt från sol till regn. Så det var lite spännande. Det är ju inte så roligt med hoppborg och picknick om det regnar.  Men ikväll hade vi super tur, det var varmt och soligt hela kvällen. Så hoppborgen och studsmattorna var en stor hitt. Likaså skåpet där man fångar pengar i blåsten.




Tror nästan att det var första gången vi använde uterummet i år. Och ikväll var det riktigt mysigt där ute. Inga getingar den här gången, egentligen inga kryp alls. Lite musik, lite för hög volym i mellanåt, tillräckligt mycket gott att äta och glada barn.




"Bästa kalaset nånsin"!
Bättre kunde det alltså inte ha gått!


Kommentarer

Populära inlägg