Dominikanska


Mera gamla reseminnen!
Detta från Dominikanska republiken o Puerto Plata o året var 2009!
Romeo var liten, bara 1½, o vi reste med hela tjocka släkten. 12 personer var vi!
Bodde på Riu Merengue, all inclusive var det, men super försiktig som man är så hade vi nog med all mat o dricka åt Romeo. Ja inte vatten förstås men mjölk. Så hans mat o dricka gick på 17 kg! Tur att vi var många o man kunde dela ut ett par kg åt alla! :) Antagligen hade han väl kunnat äta vanlig mat men ville inte ta risken o barnmat att köpa fanns nog inte. Såg inte av en mataffär på hela resan! Så det var nog bra att ha med allt som han behövde! Maten på hotellet var nog helt ok, ingen blev sjuk åtminstone. Men 2 veckor av samma buffémat är ju alltid lite sådär!


Detta var den lokala suvenirshoppen. Inte riktigt så skrämmande på närmare håll. Fanns ett på var sida om hotellområdet. 



Bästa var nog den härliga stranden. Palmer växte ända ner till vattenbrynet o det såg verkligen naturligt ut. Inga häftiga vågor (åtminstone inte i november-december när vi var där), utan mycket barnvänlig strand.
  


Poolområdet var nu sådär! Barnpoolen var en tråkig fyrkant, inget annat! 
Så där trivdes man nog inte nån längre stund. Men det var ju ändå på stranden som man ville vara!

 En dag besökte vi en djurpark!
Helt ok! Romeo var nog för liten för att uppskatta alla shower, men en stund var ju de olika djuren roliga.

 

Har man skräck för fåglar skall man inte gå in i fågelhuset. Tycker inte själv så mycket om fåglar men dessa gick nog bra!

En utflykt tog oss upp på ett berg. Mycket vackert!


En annan utflykt till en romfabrik o cigarrfabrik! O ett vattenfallsystem!
En utflykt bokade vi via en lokal gubbe o den var helt katastrof. Han gjorde inget annat än ljög för oss. Allt skulle vara lämpligt för småbarn o inte räcka länge o inget var lämpligt för Romeo o allt tog väldigt länge. Hade han sagt som det var hade man ju kunnat förbereda sig på det o allt hade varit ok. Men nu fick Romeo sitta flera timmar nedanför ett vattenfall, hungrig o våt o vänta medan andra roade sig med att hoppa nerför vattenfall. De som gjorde det hade nog roligt men vi andra, som hade fått höra att det skulle ta 20 minuter, var jätte arga. 
Så fick ingen bra bild av den lokala befolkningen!

Så mycket vackert ställe, men kommer aldrig att resa tillbaka just pga den attityd den lokala befolkningen hade (o inte bara den ena gubben).

Kommentarer

Populära inlägg