Julafton - på vårt sätt


Julafton är vad man gör den till, för mig handlar det om barnens glädje och om att duka av och på bord tydligen!




Vi var hemma hela julafton för en gångs skull. Det blev tomtegröt till frukost, jullunch med skinka och allt som hör till mitt på dagen, folk som anlände 14.00, glögg och varm kryddad cider hann vi där emellen, tomten klockan 14.30 och så julkaffe med dopp efter det, följt av ett massivt nerf-krig på andra våningen (mycket ivriga vuxna-krigare som troligen kom försent till sitt näst julställe pga detta). Som bäst hade vi 16 personer i vårt hus, men de kom alla på en gång och så åkte de alla på en gång. Kvar blev bara en mängd med disk och en massa julklappspapper! Så kvällen gick ut på att öppna, installera och klura ut hur diverse prylar fungerar och ja fylla i diskmaskinen för femte elfte gången den dagen och duka av bordet, igen. 

Jepp, det var julafton kort och gott i ett nötskal! Stavas också Kaos, som vanligt!

Men förutom det så var det roligt! Roligt när huset är fullt av folk och den där spänningen inför tomten. Barnen var så spända för sina gåvor att de inte ens märkte när min syster totalt gjorde bort sig. "Ville, nånting..." kom det helt plötligt från henna. Jo visst helt ok, hon talade till sin man, men då han var tomten just då så var det lite hmm. Vi andra höll på och dö av skratt men barnen tror jag inte lade märke till nått. Kanske de helt enkelt antog att Ville nog annars också var där nånstans, 16 personer är ett vir var av människor, svårt att hålla reda på alla, som tur är. 

Ja tror på tomten så gör ju bara den minsta nå mera. Fast lika spännande är det ju ändå för alla. Han mellersta sa redan i veckan att "för två år sen så såg tomten ut som Ville". Ja, bra att bara då :). 

Romeo hade gjort egna gåvor till alla! Han gillar att snickra och sy. 
Väldigt fina blev de! Och uppskattade.




Bestämde på morgonen att idag har vi skärm-fritt, bara tv får användas (men inte till Youtube), så som det var när man själv var liten när det ju inte fanns nått annat. Vi var tre som klarade det suveränt och sen var det två som var lite sämra. En fick ett nervöst sammanbrott och den andra låste in sig på toaletten med telefonen, han trodde att jag inte förstod att han tog den med. Men är det regler så gäller det vuxna också! På kvällen fick man ta fram dem igen. 

Orkar man inte se på bilder så kan man sluta här för nu kommer en drös med bilder från dagen!




Kommentarer

Populära inlägg