Höst - sjukstuga och höstmys


Nu börjar jag bli lite trött på den här hösten! Redan, den har ju knappt börjat, tänker ni. Jo redan, för vi är nu inne på tredje veckan av sjukstuga hos oss. Ja o så började ju den blöta, mörka delen av hösten igår på riktigt också.




Ja feber sjukan som följt oss i två veckor nu ger inte med sig. Först den minsta av barnen som blev sjuk på bröllopet och sen den äldste hela föregående vecka och nu då han som aldrig brukar få nått alls. Nu ligger han också med feber och sjukt huvud. Ja o så har han ju foten i bandage ännu också. Så är hans det samma som de andra haft så varar ju den hela den här veckan...

Så lite börjar man ju vara less på detta. Hela sommaren helt friska och så fort skolan börjar så är det detta igen. Och varför, varför, kan de inte vara sjuka på samma gång, hade ju varit så mycket behändigare. Men nej, en åt gången!

 Och igår var nog den första riktig höstdagen, med regn från moron till kväll. Vått, mörkt och dystert! En perfekt dag för att bara vara och slö titta på nån serie. Och, eftersom vi "firade" min födelsedag igår så var det min dag att inte behöva göra så mycket här hemma. Så jag tittade en hel säsong av en serie nästan i streck! Kan inte komma ihåg när detta skulle ha hänt senast.

Ja och brasan hade vi tänt också och det är ju en av de mysiga delarna av hösten. Att få krypa ihop under en filt framför brasan och inte ens behöva tänka tanken på att gå ut.

Så riktigt allt är ju inte dåligt med denna årstid, men nog känns det bra att veta att om en månad kommer vi till värmen igen för några dagar.



Kommentarer

Populära inlägg