tisdag 30 december 2014

Året som var

Januari började året också i år. Då var vi på Rese- o Caravan Mässan i Helsingfors. Fina bilar o härliga resor. En helg i huvudstaden utan barnen var precis vad vi behövde. Några tips inför sommaren fick vi också.


Februari 
Då firade vi lill-gubbens 1 meters fest! Stora gubben! Alfons var populär då o därför temat på kalaset. Alfons tårta o gåvor som Alfons böcker, Alfons mjukis o Alfons pussel. Ja det var mycket Alfons!


Mars
Var ingen riktig vintermånad längre, så husbilen kunde tas fram från sin vinterförvaring. Glädjen var stor när vi rullade iväg igen efter en paus på ½ år. 
Pojkarna var på kylpylä med Mommo o Moffa o vi fick en helg för oss själva. Åt gott o tittade på film. Men måste nog godkänna, det blev lite tråkigt utan pojkarna. Man är inte van med att behöva hitta på nått att göra. 


April
Vi var sjuka halva månaden o påsken gick lite förbi. Men påskäggjakt hos Mommo blev det i alla fall. Skulle pojkarna aldrig missa, vem vill inte springa omkring i skogen o hitta gåvor o chokladägg. Fast Romeo hade det nog på klart i år, han visste att det var Mommo som var påskharen o som gömde allt i skogen. Men vad spelar det för roll vem som gömmer dem, bara de finns där. 


Maj är alltid en mycket stressig månad. Mycket att göra i jobbet när fältsäsongen har inletts o man måste göra allt klart inför semestern. Sen är det kalas, 6 års kalas med Angry birds tema. Vi valde att fira två lördagar i rad, släkt- o kompiskalas. Men det var nog ingen bra idé, blev för lång väntan mellan kalasen. Romeo hade sin sista dagisdag o så åkte vi iväg på sommarens caravan trip! 


Juni spenderade vi på resande fot runt om i Europa. Besökte 18 länder, körde över 9000km o såg otroliga platser. Tredje året som vi spenderar vår semester på detta sätt o det var absolut inte sista. Nästa juni bär det av igen!


I juli var det skönt att vara hemma igen o då hade det ju äntligen blivit varmt här hemma också. Vi jobbade, men pojkarna spenderade hela månaden på villan. Mommo o Moffa fick vara mycket barnvakt. Så vi bodde i praktiken på villan, i husbil dock. 
Gubbens 40 års kalas firades med kaffe kalas åt släkten o rövarsteks middag åt vänner med efterföljande Tärjärock. 
Till Åbo hann vi också, jag o pojkarna. Gästade syster o mumintrollen! Alltid roligt att besöka min gamla studiestad. Dock var det lite för varmt dessa dagarna o bilens AC gav förstås upp. 


Augusti var en spännande månad. Då fick vi en förskolpojke i huset.
4 års kalas firades också, med lego city som tema. Vårt uterum blev klart lagom till kalaset o getingarna hittade också in. Pupuna som pojkarna (o jag lite också) gnällt om halva sommaren anlände i början av månaden. Två mycket söta krabater med namnen Sötis o Polis-sötis. 
Shopping helg i Stockholm med systrarna o mamma blev det också. 


I september rullade vardagen på. Jag blev äldre igen!


Oktober började vi med en weekend-trip till Vuokatti o Angry birds parken. Sista turen med husbilen för denna säsong. 
Höstlov hade vi o passade på att gå på bio o på teater. Mumin på teman på alla ställen.


Som tradition ordnar vi Halloween fest i början av November. Pirater o andra figurer samlades för middag bland spindlar o dödskallar.
Julfirandet inledde vi med ett besök till Rovaniemi o tomten. Santa Park besöktes t.o.m. två gånger o tomten lovade besöka oss till julen.


Så var vi framme vid årets sista månad. December är som vanligt nästan lika stressig som maj med alla rapporter o staff som måste bli klart innan julen. Pojkarnas julfester var fina o pojkarna så duktiga! O tomten han kom i år också!


Så var vårt år, kort o gott!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar