Teater med Mamma!


Mannerheim ja Kettujen sota på Seinäjoen kaupunginteatteri!
Skriven av min mommos bror, Leo Suomela.
Premiären var igår o mina föräldrar var bjudna men jag fick gå istället för pappa! :)
Leo Suomela o hans fru o mamma!
Pjäsen var på riktigt helt ok!

Uskomaton tarina – tapahtuiko näin todella?

Seinäjoen kaupunginteatterin uusin kantaesitys yhdistää rohkeasti poliittista trilleriä, kansankomediaa ja pieniä musikaalinumeroja ”Pennejä taivaasta” -tyyliin. Malmsténin musiikki luo lohtua ja sytyttää sydämiä!
Mannerheim ja kettujen sota -näytelmässä eletään Suomen itsenäisyyden jännittävintä aikaa, syksyä 1944. Aselepo on juuri alkanut ja marsalkka Mannerheim valittu presidentiksi. Päällikkö on majoittunut salaiseen piilopirttiin. Hän kutsuu luokseen kaksi Suomen rikkainta miestä. Valvontakomissio astelee pian maahan – viimeistään nyt on aika pelastaa Suomi!
Näytelmä tuo parrasvaloihin henkilöitä, joita tuskin koskaan on nähty näyttämöllä. Näiden oikeasti vaikuttaneiden ihmisten ansiot kansakunnan selvitymistaistelussa 1944 ovat jääneet vähälle huomiolle historiaa kirjoitettaessa. Vai kuka tuntee nimet Wilhelm HilbertRagnar Nodrström tai Vilho Tahvanainen?
Juuri varallisuuteensa ja kansainvälisiin suhteisiinsa nojaten asekauppias Hilbert ja laivanvarustaja Nordström tarttuvat Suomen suunnattomaksi paisuneeseen asevelkaan natsi-Saksalle. Talouden lisäksi kyse on poliittisesta taakasta. Se painaa myös Mannerheimia, jonka käsiin lähes kaikki valta presidentiksi valitsemisen jälkeen on luisunut. Tässä kaikessa oma osuutensa on ilomantsilaisella metsurilla, Mannerheimin salaisella kuriirilla, sotilasmestari Vilho Tahvanaisella, josta aikojen saatossa tuli marsalkan lähipiirin merkillisin epähenkilö ja jonka muistelmat presidentti Kekkonen käski jättää huomiotta mediassa.
Leo Suomelan kirjoittamassa ja Vesa Tapio Valon ohjaamassa näytelmässä ajan elämä sisältää komediallisia ja lempeitäkin käänteitä. Rakkaus kurkkii ovenraosta ja mieli halajaa tanssimaan!


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg