Barnkalas med fotbollstema

 "Jag gillar fotboll, men inte att spela"! Så sa han vår 5-åring om valet av födelsedags temat. Ja och så skall det vara maskerad och hoppborgen. Så så blev det, barnkalas med 12 barn med maskerad, hoppborg och fotbollstema på lördag och slältkalas med hoppborg och fotbollstårta på söndag. Så nu har vi igen stökat undan våra barnkalas för detta år. Tycker det är så roligt att fixa och planera kalas, men nog är det skönt sen när de alla tre är över och att man vet att det är 8 månader till nästa. 




Fyllde gjorde han redan i veckan men eftersom det var vanlig dagisdag så valde vi att spara sjungandet och presenterna till lördagen. 



Så barnkalas på lördag med massor av barn. Så roligt med maskerad! Vi fick en massa olika varelser hit på besök! Prinsessor, pupun, katter, flera batman och förstås såna som inte ville klä ut sig, men det var helt ok det också. Och efter nå minuter i hoppborgen så var det ingen som var utklädd mera utan en massa föräldrar med en massa kläder i famnen. 




Inte alls kaos med 12 barn runt bordet. Gick väldigt lugnt och fint till. Men så brukar det ha den effekten när man blandar pojkar och flickor. Kevins kalas med bara pojkar men bara 6 bjudna var betydligt stökigare i tiderna. 


Bästa vänner sen första dagisplatsen fast de skilljer ett år i åldern



Fiskdammen har varit en återkommande programpunkt när barnen varit under skolåldern. Ett väldigt roligt sätt att dela ut kompispåsarna på tycker jag. Samma fiskar har fått vara med från början. Har förvarat dem sen dess, så snabbt och enkelt att bara plocka fram och fästa fast till de kalas som de behövs. 

Regn utlovades i något skede, så hur det skulle gå med hoppborgen var lite si och så. Och vi hade så tur, det höll upp precis till slutet. När sista barnet fått sin kompispåse i fiskdammen så kom regnet. 



På födelsedagen så får man välja frukost hos oss, så på söndag åt vi potatis och grillad korv till frukost. Lite för att han tyckte synd om de andra så valde han att önska bacon också och mini pizzan, fast han inte äter det själv. Ja och pinka donitser det måste man ju också ha om man får välja.



Sen släktkalas med hela det vanliga gänget. 




Och mycket nöjd med sin fotbollstårta var han. Alla dekorationerna köpte jag från Juhlamaailma.fi också denna gång. Smidigt och enkelt! Och tårtan är som vanligt gjord av min mamma med dekorations hjälp av min syster. 



Och presenterna, de var vi nöjda med, speciellt en som man väntat på ända sen Kevin fick sin...



 Lite svår startad var den här el-sparkcykeln.... Nån hade nämligen glömt att trycka på on knappen o det var inte jag! Att man aldrig kan läsa bruksanvisningen innan eller vända på saken och titta ordentligt vad där finns, som t.ex. en on/off brytare. Och själv borde man lära sig att titta själv istället för att bara tro vad andra säger!

Men när el-sparkbrädan väl var på så fungerade den perfekt och efter lite övning så susade man redan så snabbt fram att med mitt joggande så hann jag inte alls med. Måste nog höja på konditionen eller ta cykeln nästa gång. Den går alltså 8km/h, så inte i närheten heller av den fart som Kevin kommer upp till med sin. Men helt tillräckligt snabbt ändå. 

Så nu övar vi på att vända, bromsa och att susa fram säkert! 


Kommentarer

Populära inlägg