Venedig


 Vackra hus, skitiga kanaler, dyrt, trångt, så kan man nog sammanfatta Venedig. När vi kom till staden med lokalbåten ut från öarna, var där lagom mycket folk i staden, men redan efter 10.00 fick man trängas överallt. Kom fram lagom tills dom öppnade Dodge palatset. Mycket, mycket vackert palats, pojkarna tyckte fängelsehålan var bäst.   Sen o mata duvorna med saltkex. Äkligt, dom kom så nära o dom var så många. En försökte sätta sig på min axel, blev skraj (är inte så förtjust i tipuna) o resultatet blev sår på armen. Då hade vi enligt min åsikt matat klart, pojkarna tyckte dom var roliga. Moffa var inte av samma åsikt efter att en uträttat sitt behov på hans rygg! Pojkarnas höjdpunkt var Disney Store. Inte så stort men där fanns mycket som inte finns där hemma. Båda hittade de en hel del som dom ville ha! :)


Gondoltur längs en illa luktande kanal, testade vi också. Romantiskt var det inte, men vingligt o dyrt o alldeles för trångt var det längs kanalerna också! Romeo hade tråkigt o Kevin somnade! J Turen uppskattades nog mest av de vuxna. Inte sjöng han ens chafören!Venedig är nog värt ett besök o fungerar bra med små barn också. Vår syskonvagn rymdes överallt o kan lämnas på kajen så länge man åker på gondolturen. Ingen som tyckte dom behövde den.
 Men har man tänkt sig en tur in i Markuskyrkan så skall man nog förbereda sig på en lång väntan (om man inte är på plats tidigt), kön ringlade hur långt som helst. Kön till palatset var inte riktigt lika lång o klockan 9.30 var det nog bara att traska in. 

Kommentarer

Populära inlägg