Vad blir det av 2019?


“Work, Travel, Save, Repeat”

Letade efter ett slående resecitat och så hittade jag detta, som passar så exakt in på mig! Så kör vi år 2019 också! Så ni kan vara säkra på att det blir en del resor i år också. 
Två resor har vi redan bokat för detta år. Den första av dem startar om 50 dagar. Vi åker till Sri Lanka via Qatar. Vi har en lite längre stop over i Doha så tanken är att åka på en rundtur i staden. På Sri Lanka blir det sen lite över 2 veckor. Först en vecka på västkusten ganska nära flygplatsen och sen den andra veckan på sydkusten. På så sätt tänkte vi att man kunde hinna se lite mera av landet utan att behöva sitta i en bil precis hela tiden. Två olika villor är därför bokade, den första i Negombo området och den andra i Unawatuna. Båda på stranden, men bara den första med pool. Får se hur detta tas av barnen sen, som verkligen gillar pool. Men det var helt omöjligt att finna en egen villa med pool till rimligt pris på sydkusten. 
Har fina planer på vad jag vill se och göra på ön, men vi får se sen hur mycket vi egentligen vill sitta i bil. Barnen brukar vara mer sugna på att hänga vid villan och bada hela dagarna. 

Sen den andra, den i sommar och det är otroligt nog inte en caravantrip i år. Husbilen kommer inte alls att rulla denna sommar om det blir som vi tänkt oss. Blir det som vi tänkt så kommer den att vara såld före sommaren. Varför? Jo för att vi nu kört kors och tvärs genom Europa under 7 somrar i rad och tycker att vi sett vår del av motorvägarna. Vi gillar husbilsresor, det har vi alla alltid gjort, men en sånn resa som vi gjort kräver 3½-4 veckor och det är mycket när man tänker att man flyger ner till Medelhavet på några timmar. Sen så har jag ju som mål att se nya platser och länder och nu har vi ju besökt så gott som alla länder dit vi vill åka med husbil. Så då är det dax att göra annat hur roligt husbilsresandet än är. 


Så i sommar blir det två veckor på Malta och vi flyger ner. Först en vecka på ön Gozo och så en vecka på huvud ön tillsammans med delar av min familj (föräldrarna och två eller tre av syskonen). En villa på Gozo och en familjelägenhet i ett större hotellkomplex har jag bokat. Inga flygbiljetter dock ännu, så ännu finns det möjlighet till att hitta på nått annat stop på vägen också. Men åtminstone 2 veckor på Malta blir det i sommar. 
Dessa två resor är så gott som klart. Troligen så blir det nått annat ännu, men vad det får vi se sen.


Och så till slut ett resecitat som också är så sant:

"No one realizes how beautiful it is to travel until he comes home and rests his head on his old, familiar pillow.” – Lin Yutang

(Båda bilderna är lånade från Pixabay)

Kommentarer

 1. Malta är jag också sugen på just nu, jag är så svag för allt som är färgglatt (såsom båtarna på bilden)...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har också länge sett på Malta men så länge det varit husbil som gällt på sommaren för oss så har det inte blivit av. Men i sommar skall det bli av :).

   Radera
  2. Åh Malta ligger för 2019 för min del också =)

   Radera
  3. Malta ser ut att vara populärt i år :).

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg