72 dagar


Så var det snart över igen, det som de längtar till så länge varje år, som kommer så långsamt men försvinner så snabbt, det där älskade sommarlovet!



När sommarlovet började var det så viktigt att räkna ut hur många dagar man har ledigt. Ett runt svar på 2 1/2 månader dög inte som svar, utan det skulle räknas precis hur många dagar det var. 72 dagar kom vi till! 

72 dagar av sol och bad, lekande och spelande! Sköna dagar utan läxor, utan måsten, vila och leka, uppleva nya saker och lära sig i smyg, det strävar vi till. Och denna sommar blev så bra som den kunde bli. 



Vädret var åtminstone på vår sida och hela familjen är bruna som pepparkakor. Man skulle inte tro att den minsta har använt sig av solskydd 50+ när man ser på honom. Men han om nån älskar att vara ute och i och med att vi åkte till värmen över hela juni så har vi haft 25+ grader så gott som hela sommaren. Så det är inte så lätt, när man är liten,  nu när det blev lite svalare och man blev tvungen att sätta kläder på sig. För han gillar att vara naken och har nog inte bidragit med nå mycket tvätt den här sommaren. 

Men på tisdag morgon får de större pojkarna traska iväg till skolan igen. En för att börja andra klassen och den andra för det fjärde året. Spännande morgon, fast det mesta kommer att vara sig likt.
Minstingen han fortsätter sitt ledigt ännu till början av nästa månad.




Skolväskorna och andra saker är redan köpta. Vi litar på Kånken igen och båda fick välja en ny sådan. Romeo har haft en i två år tidigare också, men den blev så sliten under sommaren när en viss mamma tyckte om att låna den, så hann fick en ny. Han valde samma färg förstås. Grönt är ännu fint enligt honom. Kevin fick sin första Kånken, en blå förstås. Blev lite överraskad när han också ville ha en Kånken, hade mera förväntat mig att det varit krav på nån Minecraft-väska eller liknande. Men han ville ha en likadan som sin bror. Och det fick han så gärna eftersom en Minecraft-väska hade varit så gott som omöjlig att få tag på, tittade nämligen lite i förväg och såna väskor var sen länge slutsålda i finska webb-shoppar. 

Så nu är vi klara för ett nytt skolår. 


Kommentarer

Populära inlägg