Roadtrip - Åland med barnen


Här var det Vab-dag igen då. Men här i mellan allt feber och snörvlande så hade vi 5 friska dagar och vilken tur att vi hade planerat in ett besök hos min syster på Åland just då. 
Så roadtrip med barnen handlar detta inlägg om!




Vi startade på torsdag efter skolan. Hämtade upp min syster och kom iväg lite för sent. Vanligen så gillar jag att köra men när det är en race mot klockan och man vet att man måste knappa in lite tid för  att hinna stanna och äta, då är det bara stressande. Men vi hann både äta (väldigt snabbt) och fram till båten i tid. Men nästa gång så kommer vi nog att ta mera tid på oss för resan ner. Hade det nu varit dåligt väder eller hänt ens nått litet så hade vi inte hunnit till båten. 




Baltic Princess anlände till Långnäs mitt i natten, så den natten blev ju egentligen bara en halv en.

Följande dag drog vi ut på stan och insupa lite Åländsk julstämning. 
Vi såg tomtar av alla slag och eftersom det var julöppning just den fredagen så var det sång och program lite här och var. Med lite lätt snöfall ute så hade man haft perfekt julstämning!




Lördagen började vi med att bowling. 
Gillar bowling och speciellt när man klår sin syster och hennes man, då är det speciellt roligt!




Efter en timmes springande mellan banorna (ja det blir varmt när man skall hjälpa 3 stycken och hinna bowla själv också) var vi klara och styrde hem till min syster för lunch. 
Sen blev det Mariebad i några timmar!

Barnen gillade badet. Den stora vattenrutchkanan var super för de äldre och den mindre för Colin. Dock var det lite dåligt att den mindre kanan bara är öppen när en badvakt står bredvid stegen. Lite onödigt tyckte vi. Men alla hade väldigt roligt. 




Sen blev det filmkväll!
Och lite planering av kommande resor fick vi också till under kvällen.




Vi hade ju ganska trist väder hela helgen. Solen tittade aldrig fram. Så vi var knappt alls ute.
Men en lite snabb-promenad hann vi med innan färjan. 




Och så ombord på Baltic Princess igen.
Shopping och julmat vid ståendebord! Jag som inte egentligen inte gillar julmat så mycket tyckte nog att det var bara lite så där...för dyrt för vad man fick. Dock betalar man ju inte så mycket för barnen, så där jämnar det ju lite ut sig. 

Och sen hem körande genom ett mörkt och dystert landskap. Hemma var vi så att vi hann sova 4 timmar innan det var dax att stiga upp till en ny vecka. Pojkarna sov i bilen förstås, men en lite dålig natt blev det ju nog. 




Så nu har vi gjort Åland i år också.


Kommentarer

Populära inlägg