#vacker #strand


"En av Nordens längsta sandstränder finns i Karleby" så skriver bland annat Iltasanomat och det är inte de kända Kalajoki eller Yyteri. Utan Vattajanniemi i Lohteå, 30 km norr om Karleby. Där spenderar vi våra somrar! När den egna stranden vid villan blir för tråkig så kan man alltid köra hit.



Ohtakari med sin allmänna strand känner ju alla till. Vacker och fin den också och dit kan man ju åka alla dagar om året. Men vi föredrar den här som inte riktigt alla känner till. Men hit kommer man inte alla dagar. Senaste veckoslut fick vi snällt hållas borta för då var grindarna stängda och kanonerna smällde. Detta är nämligen militärområde. Men när här inte skjuts, så är grindarna öppna och den 12 km långa stranden är öppen för alla. 

Öppenheten kan man kolla innan på nätet eller om man kör förbi militärens anslagstava (som finns strax när man svänger in på Ohtakarivägen) kan man också läsa på den. Det finns ingen vägskyltning till denna strand och när man kommer från Ohtakari hållet är det några skogsvägar att välja på efter att man passerat grinden. Men kommer man istället till nån bunker, så är det ju bara att svänga om och ta nästa väg. 




Igår fick vi en skön stund på stranden, inte många människor som vanligt. Ca en timme varade lugnet, sen blev det liv i luckan när några hundra scouter tågade in på stranden. Så den här veckan, när där är scoutläger på området med 2000 scouter, kanske det är lugnare nån annanstans. 

Men så finns det ju 12 km strand, så bara man går lite längre bort så får man ha stranden för sig själv. 


Kommentarer

Populära inlägg